Utusan - Dodol Jiwa Murni 2023

Artikel Utusan – SEBANYAK 20 kawah dodol dimasak di Marina Island Pangkor Hotel & Resort

UTUSAN – SEBANYAK 20 kawah dodol dimasak di Marina Island Pangkor Hotel & Resort di Teluk Muroh di Lumut sempena sambutan Aidilfitri, baru-baru ini.

Dodol menggunakan resipi Chef Eksekutif hotel tersebut, Obama Azmi dan dimasak secara bergotong-royong selama lapan jam, kemudian diagihkan secara percuma kepada masyarakat setempat.

Program itu dilaksanakan dengan kerjasama Markas Pendidikan dan Latihan Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM); Persatuan Bolasepak Orang Kudung Negeri Perak; Rumah Ngaji Teluk Muroh dan beberapa komuniti masyarakat tempatan.

Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Marina Island Pangkor, Ding Mei Looi berkata, program itu mampu memberi suntikan semangat kekitaan dengan cara bergotong-royong serta menggamit nostalgia beraya di kampung.

Sementara itu, Panglima Pendidikan dan Latihan TLDM, Laksamana Muda Datuk Anuar Mohamed berkata, program itu selaras dengan konsep β€˜TLDM dan masyarakat berpisah tiada’ serta sejajar aspirasi menjadikan Lumut sebagai Bandar Maritim yang mencerminkan nilai perpaduan, persefahaman dan kekitaan dalam komuniti di Manjung.

Lihat liputan penuh di;
https://www.utusan.com.my/nasional/komuniti/2023/05/20-kawah-dodol-diagih-untuk-komuniti-manjung/

Utusan - Dodol Jiwa Murni 2023

Similar Posts