Lou Sang yang terpanjang di Perak

Lou Sang yang terpanjang di Perak (28 Januari 2023)

Acara Lou Sang yang terpanjang di Perak telah diadakan pada 28 Januari yang lalu di Marina Island, Lumut, Perak. Lou Sang merupakan makanan tradisional masyarakat Cina yang disediakan ketika sambutan Tahun Baharu Cina sebagai simbol penyatuan dan kemurahan rezeki yang akan diterima sepanjang tahun. Lou Sang sepanjang 60 meter dengan 800 kg sayuran segar dan sos istimewa telah disediakan oleh Chef Obama Azmi, Chef Terumbu Cafe Marina Island Resort & Hotel.

Acara “Toss To Prosperity 2023” ini telah dirasmikan oleh YB. Loh Sze Yee (Exco Kerajaan Negeri Perak) bagi mewakili YAB Dato’ Seri Saarani Bin Mohamad (Menteri Besar Perak Darul Ridzuan).

Turut bersama hadir ke program tersebut adalah YDH Toh Seri Bijaya Lt. Kol (B) Dato’ Shaharudin bin Haji Nazari, Orang Besar Jajahan Manjung, YB. Pn. Norhaslinda Binti Zakaria (Adun Pangkor), YB. Tn. Jason Ng (Adun Sitiawan), Ybhg. Tn. Shamsul Ridzuan Bin Idris (Pegawai Daerah Manjung), Ybhg. Laksamana Muda Dato’ Anuar Bin Mohamed (Panglima Pendidikan & Latihan TLDM), Ydh. DSP Choong Boo Kim (Timb. Ketua Polis Daerah Manjung), Ybhg. Cik Nurmalis Binti Musa (Ketua Pegawai Eksekutif Tourism Perak), ketua serta wakil agensi & jabatan kerajaan, para media dan lain-lain.

Acara ini dimeriahkan lagi dengan pertunjukan tarian Singa daripada Nan Hwa High School, pertunjukan tarian Naga, persembahan tarian tradisional Cina, tarian kipas, dan 24-Festive Drums daripada SMJK Dindings. Lao Sang yang terpanjang ini telah disertai lebih 5,000 pengunjung dan pelancong dari dalam dan luar negara.

Lebih 1,000 Ang Pao turut diagihkan kepada tetamu yang hadir sebagai tanda penghargaan Marina Island Pangkor.

Jutaan terima kasih kepada semua tetamu dan pengunjung yang hadir memeriahkan acara Lou Sang terpanjang di Perak ini.

FB:https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0VyHqRGREAA4jfshZw7apESpaLcPFdCwAPB5sBJRYUvASVs4vd5a3TM32w69BTQspl&id=100064583476327&mibextid=Nif5oz

IG:https://www.instagram.com/p/CoHT295p8AW/?igshid=Yzg5MTU1MDY=
YouTube: https://youtu.be/Bgkifr3u9Ko

Marina Island Pangkor - Family Vacation in Manjung Perak  Marina Island Pangkor - Family Vacation in Manjung Perak Marina Island Pangkor - Family Vacation in Manjung Perak Marina Island Pangkor - Family Vacation in Manjung Perak Marina Island Pangkor - Family Vacation in Manjung Perak Marina Island Pangkor - Family Vacation in Manjung Perak

Similar Posts